Wednesday, February 2, 2011

Bunga Oh Bunga!!Secret Code

Pagi td tengah bosan2 aku bukak la buku astro kt umh ni...buku astro dah makin maju woooo!!!entry2 pon dah menarik...dah mcm magazine tahap awesome gak la...huhu^^tgk mia tgk bace mia bace aku terperasan 1 entry ni...psl bunga n warnenye...so aku teringtlah valentine nak dekat kan?so entry kali ni aku nk stori mori sket cte psl bunga dan warne...aku xdelah pakar sgt tp aku mmg ske amik tau psl bunga...^^

Bunga ada byk jenisnye n para lelaki kene tau n pandai pilih nak kasi bunga jenis ape kat awek korg...kene tau gak die ske bunga ape..skali salah beli bersin2 lak awek korg..ahaha^^

Bunga yg paling femes:

1. Bunga Ros(mawar)
Bunga ni default kt mane2 kedai bunga sure ade...n kebanyakan girl mmg ske bunga ros...bau pon wangi..aku pon ske gak bunga ros nih..bak kate org bunga ros ni femes sbb die melambangkan percintaan dan kasih sayang...auwwwhhh!!sbb tu byk org kawen gune bunga segar dr bunga ros kan?

sweetnye gubahan ni nak warn yg sgt cantik!!credit to cik google^^



2. Bunga Carnations
Bunga ni menarik gak and warne pon macam2 ade...carnations ni femes serate dunia n ia melambangkan ketenangan dan memberikan simbolik kat tarikan cinta..betul ke?ntah ler...huhu^^

cantik gile....sangat suka!!!gabungan warne yg soft n menarik....


3. Bunga Tulip
Bunga ni besar n nampak lain dr ain n unik gak la..byk gak org kasi bunga ni time konvo....bunga ni dikenali sebagai sophisticated  n sangat femes jika di Netherland....tp jarang ar org nak kasi bunga tulip time Valentine..xtau nape..huhu^^

sesuai utk gubahan atas meja jugak ni...canik2...kenape pink je sume ni...huhu^^


4. Bunga Matahari
Kalo tgk pade shape bunga ni pon dah terang lg bersuluh nampak cam matahari kan?ngn warne kuning yg terang benderang n nampak nice jerk kalo letak kt at meja makan...wahhhh^^sesiape je kalo dpt bunga ni bakal menceriakan hari mereka sbb color yg sgt attractive...

wahhhhh!!!taman matahari yang best...leh berikan mood ceriakan?


5. Bunga Orkid
Dari paras rupanye pon dah nampak yg bunga ni exotic n sifatnye yg rare dan supernatural beauty..melambangkan kemelayuan...ahaha^^bunga orkid pon jenis die melambak2 n parent aku ske bunga orkid!!Keunikkan bunga orkid ni adelah pemberian dari si dia dapat mengekalkan ingatan yang berkekalan kepada penerimanya...ceewaaaahhhh!!

orkid putih^____^


6. Bunga Daisies
Bunga ni pon cantik!!and ia si penerima patutnye merase banggelah kalo dapat bunga ni...sebab ia melambangkan kecantikan pada diri anda!!wahhhh!terharu siot kalo si pemberi menyatakannya melalui bunga...huhu^^

warne ni nampak rare...menarik gak ni^^


x larat lak nak senarai sume bunga2...cukuplah ni kot kan...hehehe^^

Dah setle cte pasal bunga so aku nak cite pasal color lak baru complete...huhu^^bunga pon nak gak ade kod warne diorg...baru nampak cam detektif sket..apabila si penerima dapat mesti nak tau pe maksud warne yg diorg dapat...dr ctu leh tau gak isi hati si penerima kan??huhu...secret code!!

Kite start ngn warne merah lah ekk..MERAH bermaksud benar dan kesungguhan pada cinta yang mendalam cam deep blue sea...ahaha^^semakin gelap warne merah tu semakin mendalam la cinta si pemberi kepada penerimanye...sweetttt!!

merah juga melambangkan keberanian...!!!


next color wil be PINK...warne bunga favourite aku..heeee^^MERAH JAMBU bermaksud kegembiraan!!happy go lucky...ia gak melambangkan kegirangan, keremajaan n sweet...terase remaja lagi ar...hahaha^^

pink pon cantik gak kan??

KUNING warna diraja!!dulu rakyat biase mane leh pakai warne ni...disebabkn kite dah moden leh la pakai...dah x kesah dah warne2 ni sume...KUNING melambangkan persahabatan juga kegembiraan..warnenye yg attractive t dapat memberikan kegembiraan kepade seseorang...warna kuning sesuai untuk perkara2 seperti baru pidah rumah,dapa kerja tempat baru cam melambangkan permulaan kepada sesuatu yg baru lah...n if korg yg dah clash dapat bunga warna kunig dr ex korg means die nk start over or giving u a 2nd chance..huhu^^

kuning rose....nway rose sangat cantik lah...^^


Warna Hijau warna semulajadi..bila korg tgk pokok2 yg menghijau mesti korg akan rase tenang kan? itulah fungsi warne hijau...ia juga bawak maksud tuah dan kesihatan...jika si penarima dapat warne ni bermaksud si pemberi amat care pasal kesihatan anda!!kalo camtu tiap kali visit org sakit x yah bg bunga dah..kite bg pokok renek or bongsai...huhu^^

susah nak jumpe bunga warne ijau...kat cameron senang la sbb diorg suntik bunga tu ngn color...so color2 x natural lah...

kalo susah sgt..bg je bnsai...sweetttt gile!



warna laut yg tenang tapi sometime bergelora BIRU!!biru membawa erti ketenangan dan kedamaian..ia dikatekan mampu menghapuskan kerisauan kepada seseorang...korang leh bagi something yg bermotifkan biru kalo si penerima tgh ade big problem!

biru pon cantik...kalo susah cari bunga warne biru leh cari pengganti ngn lavender..wangi lak tu baunye...^^


warna PUTIH sesuci dan sebersih kain putih after dicuci ngn klorox...ahaha^^gurau jerk...Putih melambangkan keaslian dan penghargaan...slalu diberi kepada mereka2 yg memasuki fasa akehidupan cam kawin ke or kematian....pasal tu bwk rg kawin fresh flower warna putih kan?huhu...^^

putih...nampak bersih n suci je kan?


Warna PURPLE....warna ungu ni bermaksud cinta pandang pertama!what?huhu...dan sesuai jugak bagi mereka2 yang feminin...n if nak tau warna purple ni juga bermaksud royalty....jujur tau!jangan tipu2...x ske...huhu...

sangat cantik!!!tp gmbr ni ade adjustment sket kot n snap gune kamera awesome so cantik lah outputnye...^^

jenuhla aku mencari info dari sane sini...tp entry ni mmg dr atas sampai bwh aku ulis n cari idea sndiri..x men copy paste la beb...ahahaha^^



2 comments:

Faziera said...

suke bunge carnations...
cantekk!

Kei Seichi said...

pompuan suke bunga ros ey?
x penah bagi bunga kat pompuan..hehe








ShoutMix chat widget