Saturday, February 5, 2011

Artis Korea Famous sbb Rupa?

Da lame sbenarnye aku nk wat entry ni...sejak tahun 2003 aku da mengikuti jejak kawan aku tengok cite,layan tv show n lagu2 korea ni...pengaruh kawan amatlah penting...ahaha^^tp bile dah keje aku slow sket lah...bz memanjang je kan...lagi membuat aku tertarik nak wat entry ni sbb aku rajin gak la bace blog2 remaja kt luar sane..majoriti idol diorg mesti artis korea...termasuklah adik aku...Apit Senget...^^

So, berbagai soklan keluar dr minda aku ni..nape diorg ni femes n jadi ikutan remaje2 skang ek?mase aku dlu aku ske DBSK aka Tohoshinki...boyband laki yang termashur but now dah split sbb problem ngn management..sbb tu lah aku slowkan aktiviti korea mengkorea ni..huhu^^

sgt2 rindukan dbsk...nak diorg bersatu balik...plz!!sm entertaiment sould do something...^^

aku sgt ske xiah ngn changmin...comey kan..huhu^^

ni lak jiyeon dr group T-ara...dlm ramai2 tu die paling femes..myb sbb rupe kot...tp siyes dak skolah ni tomeiii~



Jiyeon T-ara....^^

Adekah artis korea ni cepat naik sebab paras rupe ek?aku tgk majoriti sbb tu ar...asal rupe cantik n menarik sure la senang naik...kalo x kureng sket tu lambat ar diorg naik....tp diorg ade cari diorg cane nk naikkan artis yg kurang dr segi rupe ni...cane ek?diorg akan join sebanyak mane tv show yg ade kt korea...so org akn kenal diorg dr tv show instead of dari bakat...padehal bakat seriusly sgt awesome kot...

Contoh paling dekat lah...SNSD or Girl Generation, group pompuan yg ramai nih x sumenye sore sedap tau...asal de rupe je on!!sape x kenal diorg kan?shape badan pon leh memukau dak2 laki...contoh paling dekat budak opis aku....ahahha^^lg 1 kumpulan KARA ni..diorg da lame debut but sekarang baru naik bile dah tukar image n style...hurmmm...After School pon x ketinggalan diorg ni digelar Pussycat Doll korea...kalo menari..perghhhh....leh cairkan hati para lelaki...sumber2 ni aku dapat dari lelaki sndri sbb aku pon pompuan so x tau lah...^^kalo nak listkan semua mmg berjela2 lah entry ni...huhu^^

wonder girl...femes ngn lagu nobody...

snsd....cantik kan?

ni after school...

Ape jadik pada merek2 yg kurg dari segi rupe?samada stop dr aktiviti asal n start cari kt mane area yg wat diorg femes or cari publisiti...hahha^^byk sbenarnye teknik2 artis korea ni yang mane artis2 Malaysia patut jadikan sebagai contoh...mmg kalo dah cantik senang ar nak naik...tp kalo x cantik pon leh naik gak tp kene pergandekan lg lah kan...

kim joong kok...artis veteran da ni...lmbt gak die ni naik...femes lepas kuar byk tv show..^^

Daesung dr BigBang...femes sbb dikatekan muka lebih kurg cm Kim Joong Kook..n skang dielah org kuat dlm tv show family outing...

inilah die keluarge family outing....tv show yg aku ske...^^


Haa...lg 1 diorg kalo nak naikkan artis diorg ni macam2 diorg wat..promosi x yah cakap ar...siap ade photobook kot..smpai kat Malaysia pon de jual...baju diorg yang ori2 pon de jual...korg leh cari kt Time Square...ade sorg pasangan auntie n uncle ni...da baye ayah n mak aku kot..tp rajin ulang alik korea cari barang2 diorg ni n jual kt Malaysia..aku berjaye beli mug DBSK...hoho^^nak beli tshirt konsert diorg tp mahal gile...huhu^^

ni lah antare koleksi photobook DBSK....


Artis indonesia pon dah ade 1 group yg tiru Korea....baru beberape bulan dah meletop dah diorg nih...aku tau ni pon sbb tgk tv kt Indon aritu...huhu^^suare kureng tp menari power....ade klas gitu..^^

Sume entry kat atas ni aku wat berdasarkan pengetahuan aku...n sorry if ade salah sane sini...heee^^slamat membace~

15 comments:

Zueriya said...

ahaha. i suke gile artist korea. suke gile la.dah mcm obses, agak teruk kan? haha. honestly first sekali,mmg tgok rupa, tp bila tgok variety show, cm family outing, running man, diorang ni sgt berbakat. sgt2. sbb tu suka artist korea, bukan stakat rupa jer la. rupa cute ke ensem ke, tu sbg daya penarik je..huhu

NaKkS said...

memang ramai muda-mudi skrng ni minat ngan artist korea... salah 1 puncanya ialah kebanyakan mereka mempunyai kelebihan dri paras rupa... hensem2 & comel2... tp mereka juga berbakat dri segi suara, persembhan dan juga tarian...

Mr. TN_SkY said...

hurm..pernah minat dulu ahaha..:-D ade je tengok kdg2..tpi xde la obses..yg nayata..dirang nie.pntgkan rupa + bakat + effort...kalau kita yg menonton sje nie..tgk rupa je lah haha :-D neway jgn trlalu obses sudah la..byk lgi job yg pnt kena buat kan? :-D nice entry..eh? after school pun ada! hahaha


KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA?

Mat Ganu said...

layan jer...hehee

Nzyrahun said...

hahaha setuju
memang pun
kalau kureng lambat lah up sikit
padahal yang kureng hensem tu lah,ada bakat yg bagus hehehe

nice entry !

nadira shahid said...

artis korea = ensem + comei
pelakon korea = ensem + comei
artis korea + pelakon korea = superb + cair + waahhhhh geramnyee ;P

Aen said...

wahhhh...ramai gak ske korea ek..anyway..aen pon ske gak..sbb tu wat entry nih...hoho~

fatynadia said...

nak kata rupa, maybe ada lah sikit kot sebab depa kan comey!

tapi depa dikenali maybe sebab fashion!

Ellykin McCullen said...

hye..sye bdak Sarawak.sye pon minat artist korea gakk..dy org tomey2 n ensem2 laa.. sye ske dy org pnya fashion .. sye suke tiru style org korea :)

gigiAriEma said...

gigi pon minat dear..tp byk artis korea buat srgery..haha

checkcheck rockrock said...

korean santek santek . ncem ncem . gebu gebu . huhu . that y , depa pemes . hehe .

mahirahnazlim said...

br berjinak minat korea haha :) tak nafikan mmg rupa pengaruhi keminatan sy haha

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

mehla jenguk belog ai..

salam kenal!(^_^)


p/s:mmg suka artis korea coz rupa yg comel & handsome..ahakz...

ecah said...

pergh..byk komen..bagus2..

Aen said...

x sangke jugak byk org komen..masey~tp mmg diorg femes dah kt mesia ni kan...tmbh2 lg para remaja lah...something new la kan...hehe~








ShoutMix chat widget