Tuesday, January 4, 2011

Skin Care Review....^_____^

Ola!!dah start keje so slow sket nak wat entry...huhu..kali ni nak wat entry pe ek?erm....ok lah kte review psl make up lah...so review ni banyak ke para wanita la kan..tp ade je para lelaki yg berminat n pada mase yang same leh cite kat girlfriend ke adik ke mak ke...sape2 je lah^^korg pernah dengar BB cream tak?if x pernah silaklah proceed abeskn bace then baru tau ape ke bendenye ni~

BB cream atau kata nama lainnya adalah Blemish Balm cream mostly famous kt Asia la area Korea n Jepun sane nun...tapi sebenar-benarnye dihasilkan oleh negara German untuk pesakit yang baru or sedang wat laser skin surgery...ianya pada asalnya digunakan utk sooth and regenerate balik korang mia skin..da abes ngn history kite masuk balik kepada penggunaan dia lah ek..kalau korang nak beli kena make sure dulu barang tu bukan pirate!!itu yg penting...kang kulit rosak salah sape..n jangan beli kat pasar malam or mana2 street yg ada jual barang make up tau...
nanti skin korang rosak satu hal pulak nak repair balik..bukannye murah lak tu..huhu^^..BB cream n foundation sama ke?sebenarnye lebih kurang je..kalau korang rajin tengok cerita korea korang mesti terpegun ngan kecantikan kulit diorg kan?rahsianya...jeng~jeng~jeng~...BB CREAM!!!

nak tau kenapa kulit diorg nampak flawless n natural?x nampak cam menempekkan foundation yg berlapis2..huhu...biasanya BB cream ni dia provide more than 3 functional...contoh in one cream tu korang leh dapat UV block + cerahkan kulit korang + anti wrinkle + smoothkan korang mia kulit + kurangkan kulit berminyak...macam2 lah^^pastu korang boleh pilih texture n color ape yg rase suitable untuk korang..dulu memang susah la nk jumpa kt Malaysia ni...nak x nak kene beli direct dari orang korea or supplier yang ade kt Malaysia ni...susah kan?tp skang da byk product yang keluarkan BB cream ni..and yang paling best die sesuai untuk semua jenis skin..oily pon boleh pakai..seriusly mmg best sbb muka saya ni oily and bila pakai lama la dia bertahan..kalu x baru sejam pakai da oily gile2..tension2^___^




Majority semua BB cream ni bile pakai muka nampak cm x bermake up lah..unless la kalo korang pakai eye shadow ke n blusher..huhu^^..pastu dia provide full coverage pastu x yah pakai tebal2 pon...memang jimat!!!plus die x sumbatkn korang mia liang-liang roma kt skin..best kan?ada certain foundation kalau pakai before tu kene pakai moisturizer la kan?haaaa..ni x payah leh trus pakai jer...hee^^mmg menyenangkan hidup kalau x sebelum untuk make up yang simple pon kene amik mase..x sampai 5 min dah leh siap tau...hehe^^sebenarnya banyak lagi yang best tapi rasanya better korang try dulu dan rasekan sendiri...^_____^







Aen plak pakai Etude House Baby Pearl Light BB cream...ada 2 color je utk type cream ni..1 for natural n kulit sawa matang n another for light skin...i'm using yang lighter mia ikot cakap penjual kt Etude tu lah..harga dia x silap around rm80 tapi haritu ade promotion so dapat murah sket...itu harga hampir setahun lepas n believe me mmg lama nak habiskan^^...this one provide SPF30/PA, whitening,wrinkle free and sunscreen...so, ape lagi cuba lah sekarang n rasakan perbezaannya^___^

 Etude House Pearl Light BB Cream...^^

3 comments:

ahfat said...

langsung x baca, kahkahkahkah

ecah said...

ahfat : ko laki mane nk bace..siol~

Aen said...

ahfat: ntahnye...dah laki!!ntah2 bace kot..huhu^^








ShoutMix chat widget