Tuesday, January 18, 2011

Apa tu relaxing rambut?




Relaxing rambut??hah?ape tu?mesti banyak orang ternganga dengar word ni...sebenarnye entry kali ni nak kasi sikit tips pasal rambut...ilham ni datang mase tgh mandi td pulak tu before mandi buat hair mask jap sambil tgk cte tiramisu yg didownload oleh adikku^^...entry ni might berguna kat sape2 jer x kire la laki ke pompuan ke and more pompuan yg bertudung...sbb pe?ramai gadis bertudung ni akn pikir ala aku pakai tudung so org x nampak...xyah la pk psl rambut ni..pakai shampoo pon da ok...ade lak tu penah aku tgk sorg girl ni die x gune shampoo but gune sabun mandi!!whattttt??hello!!sayangi lah rambut anda ok?

ok..masuk balik ke topik kite yang asal..relaxing rambut...ape tu?sbenarnye fungsi die same jerk cam rebonding rambut..tp ape yang membezakan die adelah rambut korg after wat relaxing ni x straight gile2 yg obviously bile org akn cakap..elehhhh rambut wat rebonding!!huhu^^...gile x best bile dengar....and more relaxing ni lg bagus lah dari rebonding sbb if da pakai dlm 4 ke 5 bulan rambut akan jd more wavy jerk...but if wat rebonding, rambut baru yang keluar tu akan bengkok n akan nampak different die between rmbut yang ade rebonding n rambut yg baru tumbuh...nak cari contoh gambar tp google punya google x jumpe2 da...erm..cane nk cite ek?if korang tgk certain rambut orang tu nampak straight tp tibe2 kt tgh or awal2 rmbut ade bengkok...haaaa..tu maknenye mmg die buat rebonding...


relaxing ni jugak die kasi volume kt rambut korang tau...and also kasi bounce jugak...harga?murah sket dr rebonding n x amik mase yang lame sgt lah...but!!if da buat tu kene gak rajin2 g saloon g wat treatment...so rambut leh terjage la sbb die still bahan kimia kan??and for those yang x reti nak jage rambut tu tolonglah jage sbb ape rambut tu ibarat mahkota pada diri pompuan...if rambut pon x terjage ini kan plak kt mende lain kan?cam orang cakap dari ujung rambut smpai ujung kaki....so first thing yang akn dilihat adelah rambut...and if rambut pon x terjage leh turn off lak orang yg nak melihat kan?huhu^^so jage lah baik2 mahkota kite kalo bukan anda siapa lagi...cewaaahhh!!huhu^^

no contoh rambut wat relaxing...x byk beza pon just die x melepek kt kepala sgt sesuai la kalo rambut korg sikit n berwajah bulat...so x nampak lg bulat lah...^^



ni plak rebonding..beza die memang die penyet n nmpk lg tipis..

So, it's depend kt korg gak berkenan yang mane kan...tp relax rambut ni leh kasi rambut nampak lg wavy n tebal sket la berbanding ngn rebonding n harga pon murah lg...so selamat mencuba yer....^^

7 comments:

Anonymous said...

tahan lame ke wat relaxing hair nie

Amir Irsyad said...

bolehkah rambut rebonding ingin membuat relaxing ?

Norashikin Yusuh said...

Xboleh

Norashikin Yusuh said...

Pembetulan.... Sebenarnya relaxing proses die sme je ngn rebonding...cuma relaxing xmemerlukan masa yg lama mcm rebon,sbb die tak lurus dan licin sgt mcm rebonding. Nk kate rebonding menyebabkan rambut bengkok pun xbetol juga.sbb yg jd bengkok kerana rambut asal kita mmg curl,buat relaxing pun sme je akn jd bengkok juga. Cuma kalau rambut mmg x curl sgt pun,lurus cume berombak sikit atau xkemas berselerak,rmbut pulak sikit...lebih baik korang buat relaxing je. Kalau rambut tebal mmg cantik buat rebonding sbb xnmpk kelepek kat kepala... Cuma kalau rmbut asal korang mmg sgt curl,mmg lumrah dh tumbuh baru akn jd kmbang sikit kat pangkal.korang kena buat lg kat pangkal yg tumbuh baru tu supaya rambut korang cntik blik.... Dn jgn lupa treatment selalu. Sbb rmbut yg dh diwarnakan,rebonding ni atau ape2 je la.rambut tu dh mayat sebenarnya,jd rajin2 la awek ngn treatment supaya dibekalkan minyak yg mencukupi dlm rmbut tu supaya tak kusam,kering ,putus dan bercabang....

Norashikin Yusuh said...

Pembetulan.... Sebenarnya relaxing proses die sme je ngn rebonding...cuma relaxing xmemerlukan masa yg lama mcm rebon,sbb die tak lurus dan licin sgt mcm rebonding. Nk kate rebonding menyebabkan rambut bengkok pun xbetol juga.sbb yg jd bengkok kerana rambut asal kita mmg curl,buat relaxing pun sme je akn jd bengkok juga. Cuma kalau rambut mmg x curl sgt pun,lurus cume berombak sikit atau xkemas berselerak,rmbut pulak sikit...lebih baik korang buat relaxing je. Kalau rambut tebal mmg cantik buat rebonding sbb xnmpk kelepek kat kepala... Cuma kalau rmbut asal korang mmg sgt curl,mmg lumrah dh tumbuh baru akn jd kmbang sikit kat pangkal.korang kena buat lg kat pangkal yg tumbuh baru tu supaya rambut korang cntik blik.... Dn jgn lupa treatment selalu. Sbb rmbut yg dh diwarnakan,rebonding ni atau ape2 je la.rambut tu dh mayat sebenarnya,jd rajin2 la awek ngn treatment supaya dibekalkan minyak yg mencukupi dlm rmbut tu supaya tak kusam,kering ,putus dan bercabang....

Norashikin Yusuh said...

Xboleh

rosazlina ayu said...

Hi dear..
rambut saya paras bahu..kalau nak buat relaxing boleh ker??nak buat bg yang bawah rambut melengkung masuk ke dalam leher..relaxing jgk ke nk bg tau saloon tu nanti?








ShoutMix chat widget