Monday, December 19, 2011

Lacto-Lite......minuman kesihatan seisi keluarga


Nurich Lacto-Lite

Lacto-Lite menggabungkan serbuk yogurt dan dengan kultur hidup, insulin dan ramuan-ramuan lain. Inulin adalah prebiotik. Ia membantu menambahkan bifidobakteria dalam usus dan membantu memastikan keadaan usus yang baik.




Tahukah Anda?

Terdapat berbillion bakteria wujud dalam usus kita iaitu kira-kira 1.5kg daripada berat badan kita sendiri. Sistem gastrousus yang sihat perlu mengandungi 80% atau lebih bakteria baik dan bakteria neutral, dan 20% atau kurang bakteria tidak baik/bahaya. Bakteria baik menigkatkan kesihatan usus kita manakala bakteria berbahaya boleh menyebabkan kita jatuh sakit. Namun, bilangan bakteria baik semakin berkurang disebabkan faktor-faktor seperti pemakanan  yang tidak seimbang, penuaan, tekanan, serta pengambilan antibiotik yang berlebihan.
Oleh itu, sistem penghadaman kita memerlukan pertambahan probiotik.

Apakah itu PROBIOTIK dan PREBIOTIK ?

Probiotik : Bakteria baik dalam usus kita dan ia penting bagi menjamin kesihatan usus.
Prebiotik : Makanan atau nutrisi yang diperlukan probiotik untuk berkembang dan berfungsi dengan baik.

Probiotik dan Prebiotik boleh diperolehi dengan mudah dari Nurich Lanto-Lite !

*Lacto-Lite tidak mengandungi sebarang herba atau bahan kimia yang bersifat laksatif (julap). Oleh itu, ia tidak akan menyebabkan kekejangan perut atau cirit birit.


Keunikan Lacto-Lite :

. tahan terhadap asid perut dan garam hempedu
. keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan
. kebolehan melekat pada sel usus dengan baik
. diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS ("Generally Recognized as Safe")


Bagaimana Lacto-Lite dapat membantu anda?

 . menyingkirkan toksin dalam badan
. meningkatkan metabolisme untuk mengurangkan beban badan
. menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
. membantu dalam penghadaman
. membanti melegakan sembelit
. membantu sintesis vitamin


Cara Pengambilan:

Campurkan sebungkus Lacto-Lite ke dalam 200ml air kosong/air masak (elakkan air panas). Boleh juga
 dicampur dengan jus buah-buahan atau minuman lain.

*untuk keberkesanan penyahtoksikan terbaik, minum sekurang-kurangnya 2000cc air setiap hari.

Lacto-Lite ni sesuai untuk siapa yer?

Sesuai untuk semua jenis kaum manusia kat atas muka bumi. Terutama  yang ader masalah susah sangat nak buang air besar. Means, kalau dapat membuang pon, macam tak lawas, and tak puas. Lacto-Lite nie memang sangat sesuai untuk breastfeeding mothers, sebab ramuan nyer takkan sesekali mengurangkan susu badan. Yes, a few of my customers have tried dan takder effect kat susu badan.

Lacto-Lite nie akan membersihkan usus, so, after minum akan kerap membuang air besar. Tapi, takder la sampai sakit perut. Lepas tue badan akan terasa lebih ringan.Pengambilan Lacto-Lite secara berterusan akan membersihkan usus juga kulit muka akan  gebu dan mulus, disebabkan oleh pembuangan toksin dari badan!!

Kak Ana...sebelum dan selepas!!

testimoni from PB and Lacto-Lite...consistent user will get a great outcome^^


Further Details :

Aen : 014 6373317

or 

via email

noraini.shafiee@gmail.com


2 comments:

noornazuha said...

emmm..harga berapa ek?sebab skang saya guna litchin de bella tuh..nak kata buang banyak tuh, x ada la...kdg2 skali sehari jeh

Aen said...

hye noornazuha...harga sekotak rm150...insyaAllah sbb banyak customer beli pon alhamdulillah berjaya...^^boleh baca entry about premium beautiful jugak untuk dapatkn body shaping n penurunan berat yg optimis:)








ShoutMix chat widget